Help! Ik ben mijn bagage kwijt, wat nu?

Help! Ik ben mijn bagage kwijt, wat nu?

Wanneer u uw bagage zoekraakt, is dit enorm stressvol. Dagelijks raken er op luchthavens wereldwijd 90.000 stukken bagage kwijt, waarvan er 30 nooit meer worden teruggevonden. Het goede nieuws is dat 85 procent van de verloren bagage binnen twee dagen weer terecht is. Maar wat moet u precies doen als uw koffer maar niet voorbijkomt op de bagageband?

Bagage kwijt

Bagage kwijt? Doe aangifte bij een servicebalie

Wanneer uw koffer niet op de bestemming is aangekomen, is het van belang om zo snel mogelijk contact op te nemen met een vertegenwoordiger van uw luchtvaartmaatschappij. De meeste maatschappijen hebben een eigen servicebalie op de luchthaven. Doe hier meteen aangifte van uw verloren bagage. Samen met de bagagesticker die u bij het inchecken hebt gekregen kan de luchtvaartmaatschappij op zoek gaan naar uw koffer.

Zitten er ook spullen van uw kind of partner in de verloren bagage? Laat ook hen dan aangifte doen. De eventuele vergoeding voor verloren bagage wordt namelijk per persoon uitbetaald en niet per koffer. Op iedere luchthaven bevindt zich daarnaast een loket voor zoekgeraakte of vertraagde bagage. Hier kan u informeren of uw koffer is gevonden.

Recht op een vergoeding

Wanneer u aangifte heeft gedaan, zal de luchtvaartmaatschappij op zoek gaan naar uw bagage. Ze doen dit door uw gegevens in een speciaal systeem in te voeren: ‘World Tracer’. Bijna alle vliegmaatschappijen wereldwijd gebruiken dit systeem. Wordt uw koffer gevonden? Dan wordt deze geleverd op het adres waar u verblijft.

Wanneer uw koffer met meer dan 24 uur vertraging aankomt heeft u recht op een vergoeding. Deze vergoeding kan u via uw reisverzekering, de luchtvaartmaatschappij of de reisorganisatie claimen. U dient hiervoor binnen de 21 dagen nadat u uw bagage terug heeft ontvangen een brief te schrijven om hen aansprakelijk te stellen voor de schade.

Zonder stress op reis

Niet alleen bagage kwijt raken, maar ook het vervoeren van bagage van en naar de luchthaven kan stressvol zijn. Kies daarom voor de bagageservice van Smart Aviation. Wij pikken uw bagage graag bij u thuis op en brengen deze naar Brussels Airport. Ook bij terugkomst zorgen wij voor het vervoer van uw bagage. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of doe hier een kosten simulatie.