Wat te doen bij het verliezen van een voorwerp op het vliegtuig?

Wat te doen bij het verliezen van een voorwerp op het vliegtuig?

Het zal u maar overkomen. U zit in de taxi onderweg naar het hotel of naar huis en plots komt u tot de ontdekking dat u uw e-reader of laptop bent vergeten aan boord van het vliegtuig. De paniek slaat u om het hart en u vraagt zich af of u het verloren voorwerp ooit weer terug zal vinden. Dit is zeker vervelend, maar we kunnen u geruststellen. U bent absoluut niet de enige die weleens iets vergeet.

Voorwerp verloren op het vliegtuig

Van laptops tot kunstgebitten

Vliegtuigpassagiers vergeten de meest bijzondere voorwerpen aan boord. Zo zijn er volgens diverse luchtvaartmaatschappijen het afgelopen jaar onder meer kunstgebitten, trouwringen, hoorapparaten, wandelstokken, fietstassen en duikuitrustingen achtergelaten.

Dit zijn maar enkele van de duizenden voorwerpen die passagiers jaarlijks vergeten. Veel vaker worden zaken als e-readers, mobiele telefoons, tablets, brillen en laptops gevonden. Ook portemonnees, paspoorten, kinderwagens, boeken en jassen maken deel uit van de collectie achtergelaten spullen.

Wat te doen als u een voorwerp verloren bent op het vliegtuig?

Hoe eerder u ontdekt dat u iets bent vergeten, hoe groter de kans dat u het snel terug hebt. Bent u nog op de luchthaven? Ga dan naar de servicebalie van uw luchtvaartmaatschappij. Zij zullen voor u kijken of ze het voorwerp kunnen lokaliseren.

Komt u er pas later achter als u al op uw bestemming bent aangekomen, dan is het fijn om te weten dat de gevonden voorwerpen een tijdje worden bewaard. Contacteer vervolgens uw vliegtuigmaatschappij voor meer informatie. Bent u iets verloren of vergeten op Brussels Airport zelf, dan kan u terecht bij de dienst Gevonden Voorwerpen via hun online contactformulier

Maak gebruik van onze bagageservice

Wilt u met een gerust gevoel op vakantie vertrekken, zonder u zorgen te maken over uw bagage? Kijk dan eens op onze homepage, wij vervoeren uw bagage graag van en naar Brussels Airport zodat u eenvoudig met het openbaar vervoer naar de luchthaven kan reizen.